Wrabel & Duncan Laurence staan “back to back” met hun nieuwe single

Wrabel & Duncan Laurence brengen Pride Anthem uit 🌈

Vandaag brengt de Amerikaanse singer-songwriter Wrabel, bekend van zijn samenwerkingen met o.a. Afrojack, Kesha, P!nk, zijn nieuwe single ‘back to back’ uit. Het is een samenwerking met de Nederlandse Eurovisiesongfestival winnaar (2019) en popsensatie Duncan Laurence. ‘back to back’ is daarnaast het officiële Anthem van de 25e editie van Pride Amsterdam.

Het nummer is geschreven samen met Kurtis McKenize (voorheen The Arcade), Léon en Jon Mills, en gaat over twee individuen die ‘back to back’ in bed liggen, terwijl ze elkaar diepzinnige vragen stellen over liefdesverdriet, eigenwaarde, en de afstand tussen hen. Het is een reflectie op de nasleep van een ruzie die tussen het stel is ontstaan. ‘back to back’ is songwriting en storytelling op zijn best, waarin Wrabel en Duncan beide een ander perspectief op het verhaal geven, maar toch samen in harmonie zingen.

Over de inspiratie voor de track zei Wrabel: "Het verbaast mij nog steeds hoe in relaties de kleinste dingen de grootste breuken kunnen veroorzaken. Of het nu boosheid, verdriet of iets uit het verleden is dat naar de oppervlakte borrelt, het is een vreselijk gevoel. Zelfs als je hetzelfde bed deelt, kun je je duizenden kilometers van elkaar verwijderd voelen. Maar de hoop is dat een duwtje, een draai, of zelfs een enkel woord genoeg is om weer contact te maken en de afstand tussen elkaar verkleinen".

Wrabel voegde eraan toe: “Om dit met Duncan op te nemen en uit te brengen is een droom die uitkomt. Ik ben zo'n fan en bewonderaar van zijn werk; hoeveel hart hij in zijn muziek legt, de emotie die hij eruit gooit. Het is echt een eer om dit nummer samen uit te brengen”. 

Duncan zei over de samenwerking: "Ik ben zo blij dat ik de kans heb gekregen om met Wrabel te werken en deel uit te maken van zijn album. Sinds dat ik begonnen ben met het schrijven van mijn eigen nummers, heb ik altijd naar zijn muziek geluisterd. Zijn muziekstijl is zo puur en emotioneel. Net als ons duet 'back to back'. Bedankt Wrabel, stop nooit met zijn wie je bent ❤️".

Wrabel is een trotse LGBTQ+ supporter en identificeert zichzelf ook als onderdeel van deze groep. Een van zijn vorige singles, ‘The Village’, werd binnen deze community al een grote hit. ‘back to back’ zal dit jaar centraal staan als het officiële ‘Pride Anthem’ tijdens het jubileum jaar van Pride Amsterdam. Wrabel wilde met dit nummer vooral de community een extra steuntje in de rug geven in deze moeilijke tijden. Daarnaast heeft hij speciaal voor Pride Amsterdam een akoestische versie opgenomen. Deze akoestische versie, samen met het origineel, zullen regelmatig zowel op Pride TV en het nationale TV kanaal OUTtv te zien zijn.

‘back to back’ is het laatste nummer van Wrabels langverwachte debuutalbum, 'these words are all for you', dat op 24 sept. zal verschijnen via Big Gay Records/Nettwerk. Het album zal het volgende hoofdstuk inluiden voor de veelzijdige singer-songwriter. Luister 'back to back' hier.

More news