Twofields deelt eerste single

Vorige week tekende Twofields bij Munich Records, vandaag deelt hij zijn eerste single 'A Beginning'.

Alsof je wordt meegevoerd door oude herinneringen. Met 'A Beginning' creëert Twofields een luisterervaring van introspectie, innerlijke warmte en anticipatie. De eerste schets werd 7 jaar geleden geschreven door Wouter Tuinhof, die onder de artiestennaam Twofields de muziek schrijft en opneemt. Tuinhof was tevreden over de melodie, maar het begeleidende stuk pakte hem toen niet. Wouter vertelt: "Ik vond de partij voor mijn linkerhand eigenlijk te saai. Deze heb ik later bedacht, toen ik naar Paul McCartney's 'Jenny Wren' zat te luisteren. Het inspireerde me om een soortgelijke basmelodie te schrijven."

Beluister 'A Beginning' hier

'Twofields' is het soloproject van de Nederlandse componist Wouter Tuinhof. Tuinhof heeft als toetsenist met meerdere artiesten gewerkt en is sinds 2014 lid van de rootspop band, Darlyn.

Twofields creëert een fijne balans tussen neoklassieke compositie en ritmische hedendaagse songwriting. Het resultaat doet denken aan een combinatie van Chilly Gonzales, Keith Jarrett, en popartiesten als Billy Joel en Paul McCartney. Het is een bedachtzaam, intiem en rustgevend geluid, dat je af en toe wakker schudt uit dezelfde zelf beschouwende mijmering waarin het je heeft gebracht. Hoewel elk nummer variaties in melodie en betekenis verkent, is er het herkenbare pop-format doorheen geweven. 

More news