Ton Snijders brengt nieuwe single uit

Vandaag brengt Ton Snijders zijn nieuwe single 'Sweet Memories (For A.)' uit. Het is de eerste single afkomstig van zijn aankomende album 'Solo (2*)' dat in september zal verschijnen.

Als pianist van onder meer Frank Boeijen, Stef Bos en Liesbeth List maakte Ton Snijders vanaf begin jaren negentig van de vorige eeuw furore, de tijd was rijp omeen album met eigen werk te componeren. Afgelopen jaar verscheen het album 'Solo' via Munich Records. Ton kon na het uitbrengen van dit album niet stilzitten en brengt vandaag zijn nieuwe single genaamd 'Sweet Memories (for A.)' uit.

Ton Snijders vertelt over zijn nieuwe single: "Van buurman tot buurvriend. Jarenlang naast elkaar gewoond met af en toe een beleefd vriendelijke groet, tot ik erachter kwam dat Andrew (Muller) een begenadigd gitarist en liedjesschrijver was. Steeds vaker kwam hij langs in mijn studio om samen muziek te maken en zo ontstond er een dierbare vriendschap. Op 12-2-2020 overleed hij, altijd positief ondanks zijn broze gezondheid, zijn laatste strijd die hij niet meer kon winnen. Zijn gezin brandt nog steeds elke avond een kaarsje voor hem."

'Sweet Memories (for A.)' is via deze link te beluisteren. Pre-save en/of pre-order het album 'Solo (2*)’ hier.

Toetsenist Ton Snijders (Lisse, 1960) groeide op in een muzikaal gezin. Er werd veel klassieke muziek gedraaid en zijn ouders speelden piano. Hij studeerde lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium waar hij saxofonist Jan Kooper ontmoette. Begin jaren ’80 richtten ze de fusionband Coopertest op en schreef Ton voor het eerst zijn eigen muziek. Een van de hoogtepunten van Coopertest was een optreden in 1991 op het North Sea Jazzfestival.

1991 was voor Ton een erg belangrijk jaar: Frank Boeijen vroeg hem voor zijn band. Er ontstond een langdurige samenwerking, die nog altijd voortduurt. Hij begeleidde hem tijdens talloze concerten in Nederland en België en is sinds het begin van hun samenwerking op vrijwel al zijn albums te horen. Via Frank kwam Ton in contact met Liesbeth List. Hij werkte tot het einde van haar carrière, in 2017, met haar samen.

Ton toerde daarnaast met vele groten uit de Nederlandse lichte muziek- en cabaretwereld, onder wie Ramses Shaffy, Youp van ’t Hek, Stef Bos, Mathilde Santing en Sanne Wallis de Vries. Hij componeert ook in opdracht. Zo schreef hij de muziek voor de prijswinnende documentaire ‘De terugkeer van de monniken naar Schiermonnikoog’ (2016).

Een album maken waarop zijn eigen geluid zou klinken was heel lang een droom. Die ging in 2007 in vervulling met ‘Zwaluw 22’. Drie jaar later kwam zijn tweede soloalbum uit: ‘Thuis’. Over deze dromerige en melancholieke albums is eens gezegd ‘Filmmuziek zonder film’.  In 2014 verscheen het album 'Ode to a dream’, dat hij maakte met musicus/ componist/ arrangeur Sebastiaan Koolhoven. Op dat album is een belangrijke rol weggelegd voor The City of Prague Philharmonic Orchestra, welke ook op Tons soloplaten prominent aanwezig is.

Het nieuwe album ‘Solo (2*)’ van Ton Snijders zal in september verschijnen. Pre-save en pre-order het album 'Solo (2*)’ alvast hier.

More news