Rico Dean brengt zijn debuutsingle uit

Op 'Stranger Like You' is de zanger Aïrto van The Voice te horen

Al op zeer jonge leeftijd raakte Rico Dean gefascineerd door de functie van verhalen vertellen. Het kan een manier zijn om de complexiteit van het leven te benoemen. In zijn carrière als songwriter en producer, legt Rico altijd de focus op het vertellen van de verhalen van de artiesten waarmee hij werkt. Rico Dean kwam er achter dat hij zijn creativiteit niet helemaal kwijt kon in zijn projecten met andere artiesten, daarom besloot hij om er zelf een te worden.

Rico Dean vertelde over zijn nieuwe single:

"Stranger Like You is a heartfelt and hopeful song about reaching out to strangers in a time where that doesn’t feel as common as it used to be. Once we realise it’s very likely that there are countless strangers out there who share parts of our stories it becomes clear to see how much alike we really are."

Met zijn eigen project probeert de multi-instrumentalist een authentieke plaat te maken in plaats van een album met een samenhangend geluid. Producers als Mark Ronson, Brian Eno en Rick Rubin benaderen projecten op een soortgelijke manier. Het tot leven brengen van verhalen zal centraal staan bij alles wat Rico Dean in de toekomst gaat uitbrengen. ‘Stranger Like You’ is pas het begin. 

More news