Nina June kondigt nieuwe EP 'Shadows & Riddles' aan

'Shadows & Riddles' verschijnt op 1 november Op 15 november speelt Nina June in Bitterzoet, Amsterdam

Nina June heeft haar nieuwe EP 'Shadows & Riddles' aangekondigd. Het is de eerste release bij haar nieuwe Canadese label Nettwerk Music Group en het vervolg op haar debuutalbum 'Bon Voyage' uit 2018. Van de EP verschenen eerder al de nummers 'The Change In Me' en 'Summersnow' en vandaag werd daar de nieuwe single 'Raven's Feather' aan toegevoegd. 'Shadows & Riddles verschijnt op 1 november en op 15 november staat June in Bitterzoet, Amsterdam.

'Shadows & Riddles' is de eerste release na Nina’s filmische album 'Bon Voyage' dat vorig jaar maart verscheen. Hiervoor ontving ze de Zilveren Notekraker - een vakprijs voor de meest opvallende artistieke prestatie van een nieuw talent van dat afgelopen jaar. De songs van het album werden meer dan 11 miljoen keer beluisterd op Spotify en waren te horen in verschillende internationale films en series. Eerder dit jaar vergezelde Nina de Amerikaanse SYML op zijn Europese tour. Ook zong ze duetten met onder andere HAEVN en Thomas Dybdahl.

Nina wordt geboren in het plaatsje Castricum aan de Noord-Hollandse kust en wordt opgevoed door ouders met uiteenlopende muzieksmaken. Haar moeder luistert naar de melancholische songs van iconische vrouwelijke singer-songwriters als Tracy Chapman, Eva Cassidy en Annie Lennox, terwijl haar vader een voorliefde heeft voor de popsongs van The Beatles, Fleetwood Mac en Crosby, Stills, Nash & Young. Deze invloeden hoor je terug op 'Shadows & Riddles': de EP heeft een akoestischer en tijdlozer karakter gekregen dan 'Bon Voyage'. “Met deze songs keer ik meer terug naar mijn roots. Ik hou nog steeds van moderne elementen in de productie en een filmisch karakter, maar de songwriting heb ik dit keer geprobeerd heel tijdloos te houden. Zoals mijn helden. Ik schrijf over het loslaten van oude liefde en angst. Het schrijven van deze songs was heel bevrijdend”.

Voor 'Shadows & Riddles' werkte Nina onder andere samen met componist/producer Lywe, die ze ontdekte via een video op social media, waarin hij een eigen song vertolkt. Het duet 'The Change In Me' dat ze samen met hem zong verschijnt op de EP. Ook vindt ze nieuwe partners in Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) en Mathias Janmaat, waarmee ze leading single 'Raven’s Feather' schreef en produceerde.

Op 15 november speelt Nina June in Bitterzoet, Amsterdam. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar.

More news