Natalie Shay kondigt debuut EP 'Naked' aan

Naast de aankondiging verscheen vandaag de nieuwe single ‘Not The Girl’

De EP zal op 17 april verschijnen via SNSD Records. ‘Naked’ gaat over alledaagse dingen in het leven van een 21-jarige; verliefdheid, relaties en het leven als een jonge muzikant. De liefde voor de jaren tachtig zijn maar al te goed terug te horen op ‘Naked’. Natalie weet de 80's goed te mengen met de beste hedendaagse technieken.

Ze legt uit: “Ik ben gek op het authentieke 80's geluid van synthesizers en drums, daarnaast houd ik van moderne popvocalen en effecten. En uiteraard heel veel gitaar! Ik probeer van alle smaken een beetje toe te voegen in mijn muziek. Het was voor mij van groot belang om al de liedjes een eigen en unieke sfeer te geven en tegelijkertijd te zorgen dat het een logisch geheel werd."

‘Not The Girl’ schetst een herkenbaar beeld van het moderne daten door een speelse en opgewekte lens. “De kern van het liedje gaat over een relatie, maar meer uit de perceptie van wederzijds begrip dan vanuit een vechtscheiding”, vertelt de zangeres. ‘Not The Girl’ bevat speelse melodieën, moeiteloze popvocalen, verbeeldingsvermogen en een levendige manier van verhalen vertellen.

Natalie Shay is een 21 jaar jonge indie pop/rock artiest uit Noord-Londen. Ze combineert haar jeugdvolle charisma met haar klassieke muzikale opleiding. De combinatie resulteert in een onweerstaanbare catchy sound. Ze wordt vaak vergeleken met artiesten als; Haim, Little Comets en Fickle Friends. De Londense heeft een soortgelijke energie en dynamiek in haar muziek.

Natalie heeft al een behoorlijk aantal successen op haar naam. Zo won ze de ‘Best Undiscovered Talent’ London Music Award, The Guardian’s Music Award en is ze tweevoudig winnaar van de Mayor of London Gigs. Verder werd ze BBC’s Music Introducing en opgepikt door respectabele blogs als Billboard, Clash and The Line of Best Fit.

More news