Knight Area brengt eerbetoon aan veteranen met nieuwe album 'D-Day II - The Final Chapter'

Knight Area laat met 'D-Day II - The Final Chapter' zien enorm veelzijdig te zijn en dit alles tot in de puntjes te beheersen

Vandaag brengt Knight Area hun nieuwe album D-Day II - The Final Chapter uit. Dit album is een vervolg op het in 2019 uitgekomen album D-Day. Dit album heeft -zoals de titel doet vermoeden- als thema de geallieerde landingen op de stranden van Normandië. Het verhaal was echter nog niet af volgens de band en daarmee is D-Day II - The Final Chapter geboren. 

In dit vervolgalbum staat het terugkeren van de militairen uit een oorlogssituatie en de man achter de soldaat centraal. Mede gebaseerd op de verhalen en ervaringen van drummer Pieter van Hoorn, die zelf veteraan is van de 1994/1995 Dutchbat II-missie in Bosnië. Net als D-Day zal D-Day II - The Final Chapter worden gepresenteerd in Luxor Live, Arnhem. 

In het album worden heftige en zware onderwerpen afgewisseld met meer luchtigere materie. "We hebben bijvoorbeeld het instrumentale For Those Who Fell, opgedragen aan alle militairen, politiemensen en andere hulpverleners die als gevolg van wat zij tijdens hun werk hebben meegemaakt zelfmoord hebben gepleegd. Dat is een zwaar onderwerp. Maar daar staat tegenover dat je aan een missie ook veel mooie dingen kan overhouden. De kameraadschap, de broederschap voor het leven. Daar gaat het nummer Crossroads over.’’ zegt de band over de balans die gecreërd wordt op het album.

Ook worden onderwerpen als het achterlaten van familie, het hebben van dromen en het terugkomen en verwerken van de meegemaakte situaties aangedaan op het album. Daarnaast zit er ook een kritische noot in het album, zoals in het nummer I Believe, die nu actueler is dan ooit. Hier stelt Knight Area openlijk de vraag of we de juiste kant opgaan met de wereld en of er niet geleerd is van het verleden. Het nummer symboliseert en benoemt letterlijk of de bevrijders van toen hun leven niet voor niets gegeven hebben.

Met het album hoopt de band bewustwording te creëen in de samenleving over het zijn van een militair en de dingen waar militairen op missies allemaal tegenaan kunnen lopen. "Elke militair op missie heeft wel een vuurgevecht meegemaakt. Iedereen kent wel iemand die op uitzending is geweest. Besteed daar af en toe aandacht aan. Dat draagt al veel bij aan het welzijn van veteranen."

Het album is afwisselend met instrumentale nummers, meer heavy nummers en zelfs een akoestisch nummer. Knight Area laat hiermee zien dat ze heel veelzijdig zijn en alles tot in de puntjes beheersen.

Luister hier nu naar D-Day II - The Final Chapter

More news