Orgel Vreten

Een nieuwe Orgel Vreter meldde zich aan het front in de vorm van Darius Timmers (o.a Tessa Rose Jackson). Thijs en Darius schreven samen elf nieuwe nummers, die samen het album Konrad vormen. Van keiharde orgelrock tot subtiele, haast serene kerkelijke intermezzo’s. Konrad is een geheel instrumentale plaat met medewerking van Marcel Veenendaal (DI-RECT), Anton Goudsmit, Benjamin Herman en Arno Bakker. Orgel Vreten tekende bij V2 Records, die het album in 2015 uitgebracht heeft.

Maar er is meer. Orgel Vreten maakte deze zomer zijn debuut met een heus muziektheatervoorstelling. Op Oerol deed het zogeheten ‘Orgel Vreten en De Ander’ een try-out. Dit werd zo goed ontvangen dat de voorstelling, geregisseerd door Tatiana Pratley (o.a Toneelgroep Amsterdam), in het najaar de theaters in zal gaan.

Met een nieuwe plaat, een flinke clubtour en een theatervoorstelling in het vooruitzicht is Orgel Vreten klaar voor wat nu al een wervelend jaar belooft te worden. De strijders zijn klaar, de Hammond orgels gepoetst en het vinyl geperst. Komt dat zien!