Eva De Roovere

Mijn inspiratie haalde ik uit het boek “De ontembare vrouw” van Clarissa Pinkola Estés.

Na enkele jaren heen en weer gereisd te hebben tussen België en Amerika, geschreven, opgenomen en gespeeld te hebben in New York, Los Angeles, Nashville, Austin en Houston, kwam ik in februari 2018 terug naar huis met een nieuw Nederlandstalig album: La Loba. Mijn inspiratie haalde ik uit het boek “De ontembare vrouw” van Clarissa Pinkola Estés, uit gesprekken met cowboys en hipsters, uit steden in uitgestrekte woestijngebieden, uit badkamers vol kakkerlakken en uren luisteren naar de autoradio, uit meditatie, uit de kosmos.

Ik heb 20 jaar rondgezworven in de muziek. Telkens mijn plaats gevonden in verschillende genres. Begonnen bij de wortels, de traditie, de folk met Kadril. Dan de wijde wereld ingetrokken met Oblomow en verschillende projecten om dan naar de essentie te gaan met Kleine Blote Liedjes. Tot ik besloot me aan te sluiten bij de wereld van de popmuziek – waar ik altijd graag vertoefd heb – en alles plotsklaps ontplofte tot platina en triple gouden platen. Country en kleinkunst heb ik gezongen, op het podium gestaan met Boudewijn de Groot, Thé Lau en Snow Patrol. Maar vooral altijd mijn hart gevolgd. Na De Jager, Over & Weer, Mijn Huis en Viert volgden 3 Engelstalige albums: Chanticleer, Road Album (ep) en The Skinny Genes (familiealbum met neef Wim Punk, zanger en bezieler van The Wolf Banes).

Mijn kompanen op mijn 6de soloalbum, La Loba, werden Tom en Aurélie. Zij hebben mij terug naar de “roots” gebracht. Zonder hen had het verhaal nooit zo mooi kunnen worden dan het nu is.

Deze plaat gaat over vrouw zijn, over moeder zijn zonder kind, over minnares en partner zijn. Maar ook over vriendschap en over mens zijn tussen de mensen. Want wat betekent het om mens te zijn en hoeveel tijd is er nog?

Voor dit album schreef Eva De Roovere de muziek, Tom Theuns en Aurélie Dorzée arrangeerden voor gitaar en viool, Michel Bisceglia schreef strijkersarrangementen en speelde piano, Serigne CM Gueye voorzag het van percussie en Toon Van Dionant kleurde hier en daar met drums. Diggy Dex werkte mee aan één song. Alles werd opgenomen in het kasteel van Laclaireau in Ethe. Het werd in post-productie opgenomen en gemixt door Eva en Fatty K Flamand @ Marmalade Productions en gemasterd door Frederik Dejongh @ Jerboa Mastering. Deze plaat kwam tot stand met de hulp van Rik Vereecken, alias Ervey.