Darlyn

Zes jaar geleden begon Darlyn met een evenwichtige samenstelling uit de muziekwerelden van Amsterdam en Rotterdam. Dankzij een voorliefde voor muziek uit de vroege jaren '70 heeft Darlyn een goede balans weten te vinden tussen roots en moderne popmuziek.  Tijdens optredens op Noorderslag, Ribs & Blues en Zwarte Cross liet de band zien en horen dat ze sterk songmateriaal ook op een muzikaal verrassende manier kan uitvoeren. Uptempo, soms intiem en klein, dan weer dampend en rockend. Catchy songs en muzikaal vakmanschap vormen de basis waarop zangeres Diwa Meijman kan schitteren. Met speels gemak zingt ze verhalen over liefde, angst en dromen, met woorden die je aan het denken zetten en tegelijk ruimte voor interpretatie laten.  

 

Darlyn scoorde met hun unieke sound op de vorige singles ‘Stepping Stone’ en ‘I Think We’re Alone Now’ al de Top Song bij NPO Radio 2. Bovendien was de band een graag geziene gast bij de programma’s van Rob Stenders, Tros Muziekcafe, Paul Rabbering en was ook enkele malen te zien bij DWDD. Daarnaast werd hun status als liveband in de nazomer van 2020 beloond met de felbegeerde Zilveren Notenkraker. 

 

Voor 2020 stond een nationale clubtour gepland, maar de pandemie gooide roet in het eten. Hierdoor heeft Darlyn uiteindelijk slechts één show kunnen spelen. Toch heeft deze periode de band ook veel positiefs gebracht; zo konden ze tijdens de quarantaine via livestreams dichterbij hun fans dan ooit komen en gaf het ze de tijd om nieuwe muziek te schrijven. Juist door het thuiszitten kregen ze meer meer introspectie, gedragen door zelfreflectie en groei naar volwassenheid. Diwa licht toe: “Als artiest was je de afgelopen maanden beperkt, maar terugkijkend voelt het ook als een waardevolle periode. Er was veel tijd om de focus volledig op schrijven en opnemen te leggen en daarin zijn we als band sterk naar elkaar toe gegroeid. Daarnaast kunnen donkere en verdrietige momenten je ook inspireren tot een andere kijk op het leven en bepaalde thema’s of ervaringen. In dat opzicht heb ik het gevoel dat we op tekstueel vlak veel persoonlijker en meer uitgesproken zijn geworden.” 

  

Niet alleen op tekstueel vlak, maar ook in geluid en productie is er een ontwikkeling te horen bij Darlyn, waarbij de band een eigen stempel drukt en uitgesproken keuzes maakt.  

Het resultaat: ‘Take Me Home’, de nieuwe single van Darlyn, waarmee de band het startsein geeft voor gloednieuwe songs in aanloop naar het tweede album.  

 

In de loop van 2021 en begin 2022 zal er meer muziek volgen in aanloop voor het nieuwe album. Zowel het album als de bijbehorende tour staan voor de lente van 2022 in de planning. Hier zal Darlyn in plaats van één album, meteen twee albums in één show presenteren. 

 

Track info 'Take Me Home': 

“Het maakt niet uit waar je gaat of staat, samen met je geliefde voelt iedere plek als thuis”. 

 

Dit is het allereerste liefdeslied dat zangeres Diwa voor vriend/gitarist Wessel heeft geschreven. Een lofzang waarin zij haar gevoelens en bewondering naar hem uitspreekt. Waarom niet eerder? "Dit lied omvat alles wat ik tegen hem wil zeggen in een notendop. Mijn vorige pogingen voelden nooit goed genoeg. Het is een klein liedje met een grote boodschap. Ik hoop hiermee andere te inspireren om ook te genieten van ieder moment met elkaar."

Zes jaar geleden begon Darlyn met een evenwichtige samenstelling uit de muziekwerelden van Amsterdam en Rotterdam. Dankzij een voorliefde voor muziek uit de vroege jaren '70 heeft Darlyn een goede balans weten te vinden tussen roots en moderne popmuziek. Tijdens optredens op Noorderslag, Ribs & Blues en Zwarte Cross liet de band zien en horen dat ze sterk songmateriaal op een muzikaal verrassende manier kunnen uitvoeren. Uptempo, soms intiem en klein, dan weer dampend en rockend. Catchy songs en muzikaal vakmanschap vormen de basis waarop zangeres Diwa Meijman kan schitteren. Met speels gemak zingt ze verhalen over liefde, angst en dromen, met woorden die je aan het denken zetten en zo ruimte voor interpretatie laten.