Amongster

Soms zoek je naar woorden om te duiden, terwijl je eigenlijk je ogen moet sluiten om te luisteren. Amongster neemt ons mee in zijn spannende zoektochten zonder voorafgaande bestemming.

In de pers werd de sound al eens beschreven als 'ergens tussen rasp en haardvuur'. Ook op het debuutalbum zullen de songs niet in de gebruikelijke muziekhokjes te plaatsen zijn, maar zich veelal bevinden langs de rafelranden van de indie en electronica. Verwacht intieme popliedjes gecombineerd met warme electronica en dansbare melancholie waarin melodie en ritmiek de boventoon voeren. Laat je meevoeren door de intense zanglijnen, gedragen door het fonkelende stemgeluid van de frontman. Teacher is de eerste single van het debuutalbum, dat na de zomer zal verschijnen en bijgezet kan worden in de rijke muziekcatalogus van Gent.

Thomas Oosterlynck, de man die schuilgaat achter Amongster, schrijft zijn songs vaak alleen en de meesten blijven goed opgeborgen, zonder ooit blootgesteld te worden aan daglicht of publiek. Diegenen die hij echt de moeite waard vindt, deelt hij met een muzikale zielsverwant met dezelfde standaarden, Jasper Maekelberg. Zijn rol en functie zijn breed; naast producer, componist en gitarist is Jasper een vriend en onmisbare schakel in het ontwikkelingsproces van ruwe demo's tot blinkende groeibriljanten. Op deze manier hebben zij de afgelopen maanden gewerkt aan het debuutalbum en zullen de heren straks ook zij aan zij op het podium staan. Live is Amongster een viermansformatie, waarbij het kwartet niet schuwt om de liedjes een extra dimensie te geven in dynamiek en experiment.

Amongster komt niet geheel uit het niets; in 2014 werd de band gekozen als winnaar van De Nieuwe Lichting waardoor ze reeds speelden op Pukkelpop. In 2015 volgde een EP waarvan de tracks 'Bright Life', 'Leo' en 'Salrow' de playlisten van StuBru en Radio1 bereikten. Daarnaast speelde de band op diverse festivals en deelden ze podia met onder andere Perfume Genius, Blaudzun en Editors. September 2016 is het debuutalbum Trust Yourself to the Water uitgekomen.