Ciao Lucifer

In januari 2022 kondigde V2 Records met trots haar nieuwste signing aan: Ciao Lucifer. Het indiepop-duo, bestaande uit middelbare schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits, bracht begin die maand hun nieuwe track Trip uit via Soundcloud. Het feelgoodnummer sloeg direct aan, waarop besloten werd niet langer te wachten en met wederzijds enthousiasme de mannen van Ciao Lucifer te tekenen op V2 Records.

Het uitbrengen van hun track Trip bleef niet lang onopgemerkt. Zo reageerde Dansende Beren al zeer positief“Met een hoekig gitaartje dat je wel zou kunnen vergelijken met een Two Door Cinema Club of Vampire Weekend, zit de positieve sfeer meteen goed. Bij het refrein komen de twee stemmen heel mooi samen, waardoor de harmonieën enkel maar optimisme uitstralen. Na een goeie minuut komt er dan nog een verrassing, want we krijgen een catchy kazoo te horen die een refrein maakt dat je na het luisteren echt niet meer uit je hoofd krijgt. Bijgevolg is deze “Trip” een simpel, maar extreem aanstekelijk nummer geworden, waardoor we spontaan onze tickets richting de zon kopen.”
 
Ook KINK besteedde aandacht aan de release. KINK-dj Bas van Dalen belde het duo op om te vragen of de muziek al gedraaid mocht worden, het hele fragment luister je hier terug.
 
In het verleden werd Ciao Lucifer al alom geprezen door onder andere NRC HandelsbladThe Daily IndieWritten In Music en PlatoMania. Ook speelde het duo al bij onder meer bij 3voor12 Radio en 3FM Sanders vriendenteam.
 
Ciao Lucifer over de samenwerking met V2 Records: "We zijn enorm blij dat een anonieme weldoener onze demo op het bureau van V2 heeft gelegd. Ze brengen een aantal van onze favoriete artiesten uit en daar worden we natuurlijk graag mee gezien. Het is superfijn om samen met een hecht team zoveel mogelijk mensen te besmetten met onze muziek."

De nieuwste single 'Too Late To Die Young' is nu uit en luister je hier.