Film Premiere Easy Man

20 mei komt naast het album van Ronald Snijders ook de documentaire uit. In deze documentaire zijn hele mooie beelden van de carrière van Ronald te zien.

Ronald Snijders wordt alom gezien als een van de beste fluitisten van Nederland. Met als leidraad zijn Surinaamse roots en invloeden uit de jazz, soul, Afrikaanse, Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse muziek verwerkt hij zijn afkomst op geheel eigen wijze. Zijn muziek inspireerde vele Surinaamse creatievelingen om een andere muzikale weg in te slaan en soms zelfs naar Amsterdam te verhuizen om onderdeel uit te maken van de scène die in de jaren ’70 in de hoofdstad ontstond en waarvan Snijders een van de absolute vaandeldragers was.

Puur uit interesse voor de muziek en de artiesten zijn de opnamesessies vastgelegd op film. Dit heeft geleid tot de documentaire Easy Man die tegelijk met het album uitkomt en een heel mooi beeld geeft van de carrière en het oeuvre van Ronald Snijders. Beelden van de opnamen worden afgewisseld met interviews met Jörgen Raymann, Kees de Koning, Co de Kloet, Antal Heitlager (Rush Hour), Ed Motta, Joe Davis (manager Azymuth), Frankie Douglas en Eddy Veldman (beiden collega’s en generatiegenoten). De premiere vindt plaats in de Filmhallen in Amsterdam. Meer info vind je hier.


More news