Banner. tilt indie folk naar een nieuw level

De video voor +7 HRS is uit en op 25 januari is de release-show in 't Paard

Met zijn debuut-EP Over Blue liet Banner. de wereld in 2017 kennis maken met zijn dromerige indie folk. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar en 750.000 Spotify streams verder en is de uit Den Haag afkomstige songwriter terug met nieuw materiaal. Vandaag brengt Banner. de video voor zijn nieuwe single +7 HRS uit als voorproefje op de nieuwe EP die op 25 januari 2019 zal verschijnen via V2 Records. Tickets voor de release-show in ’t Paard zijn vanaf 10 augustus beschikbaar!

Met zijn grote, organische songs verweven met creative fingerpicking heeft Banner. een onmiskenbare handtekening voor zichzelf gecreëerd. Sinds de release van de eerste single Compass is de zanger niet meer weg te denken uit diverse internationale Spotify playlists en tourde hij als support van onder meer Newton Faulkner, Rhys Lewis en Tame Impala-drummer Julien Barbagallo langs diverse popzalen in Nederland.

Op twaalfjarige leeftijd leert Banner. zichzelf gitaar te spelen. De gitaar was er altijd al, maar rond zijn achttiende groeide het verlangen om dieper op muziek in te gaan, wat leidde tot zijn ontwikkeling als muzikant, zowel als de songwriter die hij is geworden. Met songs die door hun universele boodschap een diepe lading overbrengen heeft Banner. indie folk naar een nieuw level getild.

Muzikaal doet Banner. denken aan grootheden zoals Nick Mulvey, Fink, Ben Howard en John Martyn. Live staat Banner. met een volledig live band op het podium, al is hij af en toe ook solo te zien. Kwetsbaar en intiem brengt hij de nummers terug naar de essentie. Met ruim zestig shows in Nederland en Duitsland in 2017 is Banner. uitgegroeid tot een graag geziene songwriter die zich nu klaarmaakt voor meer internationale stappen.

Op 25 januari 2019 brengt Banner. zijn nieuwe EP uit in ’t Paard, Den Haag.

Kun je niet zo lang wachten, check dan onderstaande data om Banner. live te zien.
24.09 | Muziekgieterij, Maastricht
03.10 | Stathe, Utrecht
23.11 | De Vorstin, Hilversum

Facebook Instagram

More news