John Cale kondigt zijn nieuwe album aan en brengt vandaag zijn lead single uit

Het nieuwe John Cale album heet ‘POPtical Illusion’ en wordt 14 juni uitgebracht via Domino. De lead single ‘How We See The Light’ nu al te beluisteren.

 Het nieuwe album heeft een speelse titel, maar in het album zitten dezelfde inzichten en gevoelens van woede die ook in zijn album van vorig jaar zaten. Na de release van ‘MERCY’ is de woede nog steeds aanwezig bij Cale. Een woede die is ontstaan door de kapitalisten en de schaamteloze bedriegers uit de wereld de wereld die misbruik maken van de goedheid van mensen in de samenleving. Zie ‘POPtical Illusion’ echter niet als ‘MERCY pt.2’ John Cale is namelijk niet een man die graag in herhaling valt.

“Poptical Illusion is het werk van iemand die zijn ogen op de toekomst wil richten, net als John Cale altijd al heeft gedaan.” Nita Scott (medeproducer/artistiek partner)

‘POPtical Illusion’ komt uit op 14 juni en is hier te pre-orderen

 
How We See The Light’ is de eerste single van het album en is een van de mooiste nummers van niet alleen het album maar ook van de hele catalogus van Cale. In dit nummer gaat Cale dieper in op hoe hij kijkt naar het einde van een relatie, hij ziet het niet als een verspilling van je tijd, maar als een moment waar je iets van kan leren. Zie gebeurtenissen als dit als een manier om op plekken en in situaties te komen waar je normaal gesproken nooit terecht zou komen.

De nieuwe single ‘How We See The Light’ is nu uit en hier te beluisteren

Bekijk hier de 'How We See The Light' videoclip

POPtical Illusion Tracklist

1. God Made Me Do It (don’t ask me again)
2. Davies and Wales
3. Calling You Out
4. Edge of Reason
5. I’m Angry
6. How We See The Light
7. Company Commander
8. Setting Fires
9. Shark-Shark
10. Funkball the Brewster
11. All To the Good
12. Laughing In My Sleep
13. There Will Be No River

                                                                   John Cale Online
                                                 Website | Facebook | Twitter | Instagram

More news