Gallowstreet bij Giel!

Gisteren was de 12 koppige brassband 'gallowstreet' live te horen via de ether.

Gallowstreet heeft zich binnen twee jaar naar de frontlinie van de Nederlandse brassbands geblazen. Na een gelijknamige EP in 2014 speelde de Amsterdamse band in de zomer van 2015 op meerdere grote festivals, waaronder North Sea Jazz, Lowlands, Into The Great Wide Open en Dour. 

Gallowstreet
Battleplan

Release 17 June 2016
Stream and Download 
In korte tijd bouwde Gallowstreet een waardige live reputatie op onder het festivalpubliek. Met een eigen live avond, Enter The Gallowstreet, wist de band deze reputatie door te trekken naar de clubscene. De eerste twee edities waren stijf uitverkocht. Op 17 juni verscheen hun album Battleplan. Gesterkt door analoge long- en spierkracht trekken de enfants terribles van de Nederlandse blaasmuziek ter strijde tegen de digitale instrumenten als synthesizers en drumcomputers. In de woorden van NRC zijn het 'Koperkoningen' en 'Blaasbazen.'
Vanochtend waren ze te gast bij Giel 3fm. Op de radio hoorde je de band die Fast Car coverde van Tracy Chapman. Dit deden ze natuurlijk op hun eigen manier, maar ook op een beetje een vreemde manier. Namelijk met een neusfluit!? Kijk hem hieronder terug!
Natuurlijk mochten ze ook eigen werk spelen. De keuze hiervoor was gevallen op Diesel. Hun meest recente single waarvan onlangs ook een videoclip verscheen. De clip werd zelfs een powerpremiere bij Vevo! 

More news