Duistere humor in nieuwe video Skunk Anansie

Without You is de nieuwe single van Skunk Anansie en afkomstig van het album Anarchytecture dat aan het begin van dit jaar is verschenen.
Ook op dit nummer, dat is geproduceerd door Tom Dalgety (bekend van zijn werk met Royal Blood en The Maccabees), heeft voorvrouw Skin het hart op de tong terwijl ze haar bandleden leidt langs muzikale paden vol licht, schaduw en emoties. Over Without You zegt Skin: “‘Without You has been quite a journey for the band. We literally went through the many stages and various roads of creative madness before realising that our first crappy demo version was the best!”. De begeleidende video is doordrenkt met een duister soort vrolijkheid en humor. “We love that side of it. The failed ridiculous attempted suicides appeal to our dirty sense of humour…,” aldus Skin.
Skunk Anansie stond eerder dit jaar in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam, is op zondag 12 juni op Pinkpop te zien en doet op zaterdag 2 juli ook nog Concert At Sea aan.

Met hits als Charity, Hedonism, Brazen (weep), Selling Jesus, I Can Dream en Weak groeide Skunk Anansie begin jaren ’90 uit tot een van de grootste rockbands van Engeland. Het viertal rond de energieke voorvrouw Skin verkocht meer dan vijf miljoen albums en tourde tot 2000 zeven keer de wereld rond. In 2001 besloot Skunk Anansie voor onbepaalde tijd een pauze in te lassen. Die pauze duurde uiteindelijk tot 2009 toen de band nieuw leven werd ingeblazen met de release van het compilatiealbum Smashes & Trashes en twee uitverkochte shows in Paradiso. Sindsdien bracht Skunk Anansie twee studioalbums uit, Wonderlustre in 2010 en Black Traffic in 2012, het akoestische live-album An Acoustic Skunk Anansie in 2013 en speelde ze de Heineken Music Hall, Ziggo Dome, Lowlands en Pinkpop plat. Begin van dit jaar verscheen het nieuwe album Anarchytecture dat wederom een collectie stevige alternatieve rocknummers bevat, maar waarbij ditmaal ook gebruik is gemaakt van elektronische elementen. Uiteraard nog steeds vol vuur en kracht zoals we dat van Skunk Anansie gewend zijn.   
Skunk Anansie
Anarchytecture

Itunes Spotify Bol.com 

More news