Debuutalbum Con Brio in juni

Paradise is de titel van het debuutalbum van Con Brio, de uit San Francisco afkomstige soul/R&B band rond de charismatische zanger en gitarist Ziek McCarter. Het album verschijnt op 24 juni!

Vorig jaar was deze energieke band al te zien op Into The Great Wide Open en in Paradiso en waren ze te gast bij DWDD en bij Giel Beelen. Dit alles naar aanleiding van hun destijds verschenen EP Kiss The Sun.
Maar nu is daar dan het debuutalbum, getiteld Paradise.


Met hun energieke Bay Area funk en psychedelische soul in de traditie van bands als Sly & the Family Stone wist Con Brio het afgelopen jaar al een indrukwekkende live reputatie op te bouwen. Op Paradise vat de band haar energie, chemie en strakke live sound moeiteloos samen op één album.
Het debuutalbum zal worden voorafgegaan door het aanstekelijke ‘Free & Brave’ als eerste single die vanaf 3 juni online zal staan. Als onderdeel van hun uitgebreide internationale tour is Con Brio deze zomer in Nederland live te zien op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam (9 juli) en het Valkhof Festival in Nijmegen (17 juli).

Con Brio
Paradise

Release 24 June 2016 
Preorder: Bol.com 


Met dit album brengt zanger Ziek McCarter een ode aan zijn vader, een Vietnam veteraan die in 2011 door de East Texas police werd doodgeschoten . De nacht voordat McCarter met Con Brio de studio in dook, droomde hij dat zijn vader bij hem op bezoek kwam. Tijdens deze droom ontving hij van zijn vader de uitnodiging, “come with me to paradise”. De boodschap in de droom was een van de meest spirituele momenten uit het leven van de drieëntwintigjarige zanger en werd een bron van inspiratie voor de opnamen van het nieuwe album.
Mario Caldato Jr (Beastie Boys, Beck, Sue Jorge) nam de productie voor zijn rekening.

Zoals gezegd was 2015 een druk jaar voor de bruisende band uit San Francisco. Het was het jaar waarin debuut EP Kiss The Sun het licht zag, gevolgd door een tour door de Verenigde Staten en Europa en een serie festivaloptredens waarvoor de band lovende kritieken ontving. Na hun indrukwekkende show op het Austin City Limits Festival werd Con Brio door PopMatters zelfs uitgeroepen tot The Best New Live Band In America.


Met een nieuw album op zak staat 2016 volledig in het teken van een internationale tour. Op de speellijst staan de grote Amerikaanse festivals als Lollapalooza, Bonnaroo en Summerfest maar ook Fuji Rock in Japan, Montreal Jazz Fest in Canada en in Nederland dus het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en Valkhof Festival in Nijmegen. 

Luister hier naar Con Brio op Spotify:

More news